Sovellusten julkaisu AppleStore  -sovelluskaupassa
 
Apple on muuttanut AppleStore- sovelluskaupan sääntöjensä tulkintaa. Muutos vaikuttaa esimerksi tilanteeseen, jossa asiakas haluaa omalla nimellään olevan tapahtumasovelluksen julkaistavaksi Apple-laitteille. 
 
Miksi me olemme tästä kiinnostuneita?
 
Yrityksemme tarjoama Eventos Mobile  -tapahtumasovellus on käytettävissä Android- ja iOS-laitteilla. Mikäli asiakkaan tapahtumasovelluksen julkaisu tapahtuu jatkossakin Eventos Mobile -nimellä, tämä muutos ei vaikuta toimintaamme millään tavoin.
 
Mikäli asiakas haluaa jatkossa oman tapahtumasovelluksen julkaisun omalla tai tapahtuman nimellä, tehdään julkaisu asiakkaan omien AppleDev-tunnusten kautta. 
 
Mikäli asiakkaalla ei ole AppleDeveloper -tunnuksia  jo valmiina, niin autamme niiden hakemisessa. Prosessi vie kuitenkin aikaa, joten sovellusjulkaisu tulee käynnistää hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. 
 
MIten haen AppleDev-tunnukset?
 
Alla vinkkilista niistä asioista, jotka tunnusten hakemisessa tulee huomioida. Neuvomme ja opastamme tässä prosessissa aina silloin, kun asiakas on hankkinut Eventos Mobile -sovelluksen. 
 
Voit toki käynnistää tunnusten hakemisen jo hyvissä ajoin, mikäli tulevaisuudessa on todennäköistä, että yrityksenne tulee julkaisemaan sovelluksia AppleStoressa. Tunnusten ylläpito maksaa n. 100 USD/vuosi.
 
Create apple account: https://appleid.apple.com/account#!&page=create
Confirm your email and login https://appleid.apple.com/account/manage
Complete 2 factor authentication on the appleid site. (Requires Apple device linked to the account)
Enroll on the Apple developer program: https://developer.apple.com/enroll/status/
Choose entity type: Company / Organization
D.U.N.S number is required to create the developer account. Your company might already have it. https://developer.apple.com/enroll/duns-lookup/#!/search
Wait for Apple to confirm your developer account.
Customer needs to give admin access to https://developer.apple.com
Customer needs to give admin access to https://appstoreconnect.apple.com