Olen Henri Willman, paria kurssia vaille valmis tietojärjestelmätieteiden kandidaatti. Aloitin työt sovelluskehittäjänä Prospectumilla tämän vuoden toukokuussa, mutta alkaa jo tuntua, että olisin ollut täällä kauemminkin. Sovelluskehittäjänä työskentelen pääasiassa Prospectumin tuotteiden, kuten Eventoksen ja ProspectumLIVE:n, käyttäjälle näkyvien osien - eli niin sanotun frontendin - parissa. Lisäksi vierailen toisinaan tapahtumissa teknisenä tukena varmistamassa että homma toimii.

 

Työtäni frontendin puolella teen Reactilla ja Typescriptillä käyttäen Visual Studio Codea lukuisine laajennuksineen. Projektin- ja versionhallinnan suhteen käytössä on muun muassa Jira, Confluence, Git sekä BitBucket. Tulevaisuudessa osaaminen Dockerista tulee todennäköisesti olemaan myös tarpeellista.

 

Käytettävät teknologiat kuitenkin muuttuvat alallamme varsin nopeasti, joten oman osaamisen kehittäminen on jatkuvasti ajankohtaista. Jos kirjoittaisin samankaltaisen listan käytettävistä teknologioista vaikkapa viiden vuoden päästä, olisi se varmasti erilainen - ja hyvä niin. Tämä pitää mielestäni homman mielenkiintoisena, mutta toimistollamme on myös erilaisia mielipiteitä.

 

Monet tuntuvat ajattelevan, että sovelluskehitys on jokseenkin pitkäveteistä ja kuivaa. Koodin kirjoittaminen 40 tuntia viikossa kieltämättä kuulostaa sille, mutta sovelluskehittäjän arki ei kuitenkaan koostu pelkästään siitä. Sovelluskehittäjän päivään Prospectumilla saattaa kuulua esimerkiksi palavereita ja käyttöliittymäsuunnittelua, tai toisinaan itsensä voi löytää jopa Berliinistä työmatkalta.

 

Prospectum on tarjonnut hyvät mahdollisuudet kehittyä sovelluskehittäjänä, ja jatkankin töitä kesän jälkeen opintojen ohesssa. Ja miksipä en; vastuuta ja vapautta tarjotaan sopivassa suhteessa, työkavereilta voi aina kysyä apua, ja toimistolla on ylipäätänsäkin hyvä pöhinä.